Бързо отслабване в домашни условия

Акценти по темата:

Знаете ли, че пушенето не спомага за бързо отслабване! В миналото имаше много теории, според който човек пали цигара и стопира глада. Затова не малко хора посягаха към цигарите, за да регулират теглото. Според научно изследване публикувано на страниците на “Nature” всъщност е обратното. Пушачите са приблизително 2,5 пъти по-податливи към напълняване от непушачите.

Когато говорим за излишни килограми, различни диети за отслабване, здравословно хранене и спортуване, неизбежно стигаме до извода, че премахването на няколкото килограма, които сме натрупали, може да се окаже доста трудна задача. Медиите, до които имам бърз и лесен достъп непрекъснато бълват реклами за различни чудодейни методи за отслабване, които не изискват почти никакви усилия. За жалост истината е малко по-различна. Добре е да се знае, че отслабване без внимателно избиране на храните, регулиране на калориите и спортуване е мисия невъзможа.

На теория темата бързо отслабване изглежда достижима. За някои хората обаче тя изисква неимоверни усилия включват сериозен списък от промени. Нека обаче се обърнем към генезиса на проблема. Наднорменото тегло има своите причини. Можете да ги научите тук

Наднорменото тегло е един от най-сериозни проблеми на обществото ни. За жалост то постепенно придобива характер на епидемия. За да избегнат този проблем, хората се подлагат на различни процедури, диети, спортуват усилено и т.н. Първата стъпка обаче определя причините за излишните килограми.

Причини за наднормено тегло

Причини за наднормено тегло

Причините за наднорменото тегло могат да бъда от най-различен характер. Сред тях като основни се оформят начина на живот, начина на хранене и не на последно място се прави директна връзка между наднорменото тегло и човешката психика.

След като веднъж е уточнена причината за натрупването на излишните калории е редно да се пристъпи към постепенното изключване на причините една по една. Предлагаме на вашето внимание някои прости и лесни правила, които биха ограничили излишните калории идващи от приготвянето на ежедневната храна.

Първото нещо, на което си струва да се обърне  внимание е ползването на посудата – тенджери и тигани. Препоръчително е ползването на съдове с незалепващо покритие. Пълната статия прочетете тук.


Причини за наднормено тегло

Интересен е факта, че затлъстяването има и психически фактор. Човек и така устроен, че да прави непрекъснати съпоставки между себе си и околните. Забалежете, че ако вие се обграден от хора с повечко килограми, постепенно ще приемете това за нормално и в даден момент това даже няма да ви прави впечатление. Извода се базира на над 20-годишно американско проучване. В статията , че отбелязва и факта, че над 70 % от мъжете и жените се чувстват по-добре в компания, в която годините и килограмите са сходни. Ако темата ви се струва интересна прочетете повече тук:

Наскоро група американски учени изнесоха доклад , според който затлъстяването при хората е „ заразно „ . Една от причините за наднорменото тегло се крие именно в човешката психика . Обяснението е просто – човек е устроен така , че съзнателно или не – винаги прави съпоставка между себе си и останали хора . Ако даден човек е заобиколен в работа или в личния си живот от по-закръглени хора , то постепенно той
започва да възприема наднорменото тегло за съвсем нормално нещо .

Наднорменото тегло и човешката психика

Наднорменото тегло и човешката психика

С този факт се обяснява и един основен глобален проблем на човечеството – а именно наднорменото тегло . От доклада още се разбира , че мъжете и жените се чувства много по-комфортно в компания , в която годините и теглото са приблизителни . Точните данни от доклада сочат , че напълняването скъсява човешкия живот със средно 5 години , за разлика от прогресивното , което отнема близо 12 – 15 години . Броят на хората с наднормено тегло се увеличава средно с около 0.3 % на 2 години , което само по себе си представлява огромен проблем .


Наднорменото тегло и човешката психика

Връзката между бързото отслабване и човешката психика

Връзката между бързото отслабване и човешката психика

Задавали ли сте си въпроса защо хората напълняват ? Знаете ли, че има много фактори, които могат да доведат до наднормено тегло ? Списъкът започва с генетична податливост, минава през грешни хранителни навици, липса на спорт и уседнал живот, хормонален дисбаланс, перманентен стрес и липса на сън и завършва с негативни ефекти от различни лекарствени средства. Повече може да научите тук:

Лятото наближава, а с това много хора започват да обръщат повече внимание на външния си вид и се замислят над темата здравословно хранене. Ако някой е натрупал излишни килограми, все по-често намира време да посети близката фитнес зала и да свали някои и друг излишен килограм, останалите пък – наблягат на спортните танци, аеробиката или просто тичане или ходене в парка.

Говорейки за излишните килограми, първо трябва да отговорим за на един основен въпрос и той е защо хората напълняват. Отговорът е колкото сложен, толкова и прост. Голяма част от хората в днешно време не спазват баланса на калориите, които тялото поема чрез храна през деня. Казано накратко напълняването е резултат от повече храна и по-малко физически упражнения. Разбира се има доста и добре установени техники за регулирането на този баланс. Все пак избора на всяка от тях е въпрос на личен избор и предпочитание.


Защо хората напълняват?

Приемаме, че вие вече сте прегърнали идеята за отслабване чрез диети. Добре е да знаете, че всеки хранителен режим, които може да се окачестви като диета има своите специфики и особености. За вас сме подбрали няколко интересни факти, които си заслужава да се прочетат

Както вече отбелязахме в предишни статии, техника за бързо отслабване няма. Това е по-дълъг и сложен процес, ефекта от който зависи от няколко основни условия. В настоящата статия сме подбрали някои интересни факти, които е добре да знаете преди да предприемете някакви действие за нормализиране на натрупаните през зимата килограми.

Тялото се нуждае от мазнини, за да се извършват жизнените процеси правилно и в установения ред. Така например жена около 50 кг. има в тялото си или 100 000 калории. Това се равнява на около 54 пакетчета масло или енергия необходима за извършването на ежедневните дейности в продължение на 86 дена.

Мастни клетки в тялото

Мастни клетки в тялото

Мисловният процес може да доведе до напълняване. Наскоро публикувано изследване на университета Лавал в Канада сочи, че въпреки че мисловният процес не изисква допълнително количество калории, той стимулира чувството на глад. В потвърждение на казано, се казва че 95 % от участниците, които извършвали задачи с повишена сложност са приемали приблизително 253 калории повече на ден. Разбира се има установен метод за компенсиране на повишеното количество калории. В този случаи възможните подходи са 2 – приемане на по-голямо количество течности, които да притъпят чувството на глад или да увеличите физическото натоварване под формата на спорт.

Защо излишните килограми се увеличават ?

Как да премахнем излишните килограми ?

Как да премахнем излишните килограми ?

Природата кара тялото да увеличава теглото си. Повече хора увеличват телесната си маса с 1 грам на ден. Това прави 365 грама годишно. Казано по друг начин теглото на 50 години би било почти двойно повече отколко е било на 25 години ако се следва естествения ход на природата. Това има и добри и лоши страни. Всеки сам има правото да прецени дали и как да повлияе на този процес.

Средностатистически човек има около 50 милиарда мастни клетки в тялото си. Това ще рече, че в тялото си имаме повече мастни клетки от колкото хора по земята.

 


Диети и отслабване – интересни факти

Знаете ли, че понякога диетите просто не “работят”. Факта се базира на това, че част от хората предпочитат да прилагат различни хранителни режими намерени в Интернет, като пропускат факта, че всяка диета трябва да е съобразена с индивидуалния организъм и неговите нужди. При някои хора се налага да се увеличи физическото натоварване, докато при други то е налице и трябва само да се регулират калориите.

Вие имате налице изградена диета от лекар специалист, но ви липсва мотивация. Ако вие е необходима информация по темата проверете тук. Статията отчита основните моменти в намирането на правилната мотивация, която да спомогне за разчупването на стереотипа и постигането на определен ефект.

Намиране на положителния фактор

Историкът Уил Дюрант пише “способността ни да бъдем ненаситни е безкрайна, и без значение колко трудности ще преодолеем, колко идеи осъзнаваме, ние трябва винаги да намерим същината на това, което сме”.

Мотивацията да свалим излишните килограми

Мотивацията да свалим излишните килограми

Вероятно много от хората намират в себе си забравен момент от миналото, който тогава в основен добър фактор за положителни емоции и състояния. Това може да се отнесе както за психическото , така и за физическото състояние. Говорейки за сваляне на излишните килограми, намирането на мотивацията или именно този фактор е от изключително важно значение. Откриването на мотивацията е нелек процес и търсенето му трябва да бъде в много посоки – нова работа, нова среда, нови приятели и т.н. Разбира се това не означава, че трябва да се захласнем по темата бързо отслабване, понеже такъв здравословен метод все още няма.

Мотивацията да свалим излишните килограми

Супер храни за бързо отслабване

През последните 5 години темата супер храни заема централно място в споровете около премахването на излишните килограми и топенето на мазнините. За щастие всички се обединяват около тезата, че благодарение на свойствата и качествата си този тип храни подобряват ефективността на имунната система, сърдечната дейност, обмяната на веществата и приближават  теорията бързо отслабване до реалността. Сред най-често коментираните представители са кокосовото масло, авокадо, куркума, киви, броколи и боровинки. Всеки един от тези представители има достатачно количество витамини и минерали, които да ви дадат необходимата доза за 1 ден. Разбира се не сме забравили и мазнините. Чрез консумацията на тези плодове, вие ще си набавите и необходимите мазнини, които ще поддържат нормалната работа на мозъка.

Храни и напитки за бързо отслабване

Топ 5 на най-здравословните напитки:

Последователите на здравословното хранане добре знаят, че въпреки приемането на повече течности да е препоръчително, не всички напитки са подходящи. Някои от тях имат отрицателен ефект върху здравето, други пречат на диетата, а трети са непрепоръчителни за горещите летни месеци. В настоящата статия сме подбрали топ 5 на най-здравословните напитки. Те не биха имали нито отрицателен ефект върху вашето здраве, нито биха попречили на вашата диета. Научете повече тук.

Храни за бързо отслабване:

Знаете ли, че има храни, които биха помогнали за бързото премахване на излишните килограми. Ако мислите, че е прекалено хубаво за да е истина, то следният списък ще ви убеди в обратното. Без съмнение отслабването е резултат на елементарна математика – основата на бързото изгаряне на мазнините се базира на повечето калории, които горите за сметка на тези, които приемате. Освен всичко друго, част от храните изброени по-долу биха ускорили метаболизма и подобрили всички останали жизнените показатели. Научете повече тук.

Отслабване без йо-йо ефект

Когато говорим за бързо отслабване без да искаме стига до т.нар. йо-йо ефект. На практика, това означава да натрупаме отново килограмите, които сме свалили при прилагането на една или друга диета. Йо-йо е една много хубава детска игра, но когато говорим за нея в контекста на премахване на излишните килограми, то тогава никак не ни е весело.

Какво обаче се случва с нашия организъм, когато прилагаме някоя диета за бързо отслабване ? На практика, за да премахнем излишните килограми, ние трябва да доведем организма си до калориен дефицит. Това ще рече, че калориите, които поемаме трябва да са по-малко от тези, които изразходваме. Това основно се получава по два начина – ограничаване и контролиране на храната – диета или повече спортуване. И двата метода водят го изгаряне на калогирии и гарантиране на дефицита.

Отслабване без йо-йо ефект

Отслабване без йо-йо ефект

Когато единият от двата метода е в действие, организмът попада в състояние на стрес, защото ситуацията, в която се намира не му е присъща. Йо-йо ефектът се получава точно в момента, в който стресът изчезне и организмът се връща в обичайния си ритъм, който освен всичко включва и хранене. Казано по друг начин краят на стреса може да бъде приключване на диетата или преустановяване на спортуването. Тогава тялото бавно се връща в нормалното си състояние и прием на калории, излишъкът на които пък е причина за натрупване на килограми.